«

»

Skriv ut detta Inlägg

DVMega Hotspot bygge
DVMega Hotspot bygge

Ja nu har jag pillat en del med min DVMega och Raspberry Pi 3. Tanken är att jag vill få den så smidig som möjligt vid portabel användning. Så har fixat en vanlig enkel 16×2 LCD skärm till den, var lite pyssel med kabeldragning och lödning men ett roligt projekt.

15774680_1171616479612897_1405038135190684106_o

Köpte en ventilerad PVC låda på Kjell & Company för att bygga in allt. Kapade ut för kontakter och skärm i lådan samt så jag kunde få in mitt extra kort med lödningar och komponenter på. Nu har ett annat problem dykt upp och det är värmen som måste lösas, har ändå en ventilerad låda samt monterat kylflänsar på min raspberry men inte tillräckligt nog. Så förmodligen lutar det åt någon form av fläkt som ska styras beroende på CPU temp. Men ja vi får se hur jag kan fixa det på bästa sätt. Återkommer med mera bilder på projektet när det är dags.

MMDVM Dashboard för själva hotspot ligger online HÄR när den är aktiv. Och info om den finns HÄR

Kommentera gärna nedan om vad ni tycker om bygget och tips,ideer m.m 73 de SA5LKC
Permalänk till denna artikel: http://www.sa5lkc.se/dvmega-hotspot-bygge/

3 kommentarer

 1. Santos

  I have a lot of interest in doing this project. Can you provide details?

  Thank you

  73 ‘s
  ct1awr

 2. martin

  Hi ! interested on the next steps of your build. Also how did you get the hotspot to listen to multiple TG’s on the hotspot?

  73’s

  Martin

  1. SA5LKC

   Hi Thanks for your interest of this. I change the settings under my account in Brandmeister Network when i change the settings for my hotspot. https://brandmeister.network/
   73’s SA5LKC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

20 + 8 =

Translate »