«

»

Skriv ut detta Inlägg

Portabelt med CHA F-LOOP (SWEDISH)

Portabelt med CHA F-LOOP (SWEDISH)

Ja nu har man varit ute vid ett par tillfällen de senaste dagarna och kört lite portabelt, har blivit en del tester med min Chameleon F-LOOP (Magnetic loop). Testat vid olika ställen som från höga öppna höjder till skogen med tät terräng och vid havet där det är +-0 meter höjd. Och kan säga så här långt att denna antenn presterar riktigt bra och är både smidig att sätta upp (5-10min) så är man i luften samt att ta med sig.
Testade en del innan med min WSPRLite för att kolla räckvidd m.m och märkte redan där jämfört med mina andra portabla antenner att den fungera riktigt bra.

Jag var ute en sväng idag (16/7) och då var inte förutsättningarna riktigt bra enligt min WSPRLite vid kl 13:00 UTC

13:00 UTC

13:00 UTC (DXplorer)

Men trots förutsättningarna lyckades jag köra IZ4JMA utan problem (1772KM) från mig. Vid ett annat tillfälle häromdagen blev det ett QSO med EA9KB med bra rapport (2972KM) och alla qso kör jag med max 5 watt från min Yaesu FT-817nd.
Väntar även in en annan antenn från Chameleon i veckan som kommer testat både portabelt och med min WSPRLite och heter CHA HYBRID-MICRO med tråd, mera om denna i ett kommande inlägg och video.

Här nedanför kan du se några videos jag gjort angående CHA F-LOOP. Och glöm inte att PRENUMERERA på min Youtube kanal för mera videos.

73’s SA5LKC / Jocke Lind

Permalänk till denna artikel: http://www.sa5lkc.se/portabelt-med-cha-f-loop/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

9 + sex =

Translate »