«

»

Skriv ut detta Inlägg

Radioaktivitet…..

SAM_5004Radioaktivitet…..

Ja som dom flesta kanske läst i diverse sociala medier så har det hänt en del på radio fronten för SA5LKC. Ja dels så har det blivit en del experiment och radio utrustnings utbyte. Och mitt sug efter att fortsätta med detta har minskat något rejält efter alla påhopp både på Facebook och en del kommentarer  som jag inte godkänt här på sajten.

Ja jag vet att jag är nybliven radioamatör men har ändå 20 års erfarenhet av datorer och teknik bakom mig. Och enligt en större skara sura gubbar som haft sin licens ett antal år tycker inte att jag som nybliven radioamatör ska komma in och tro att jag är något? Ja jag vet inte vad den avundsjukan beror på. Men anser att jag har lika mycket rätt att prova olika tekniker och utforska amatörradio hobbyn? eller är det någon form av prövotid på certet? Att man ska sitta och vara tyst och vänta in en viss tid innan man får experimentera?

Ja jag har lessnat på denna vuxen mobbning och avundsjuka, förr under 90 talet när jag börja med radio (27MHz) så var det en gemensam hobby alla hjälptes åt och hade skojigt. Men idag är det prestige att ha cert och längst en så kallad snobb hobby rent ut sagt. Ja nu har jag sagt mitt och kommer förmodligen få skit för detta oxå…men det skiter jag i för denna vuxen mobbning gynnar inte precis nya användare inom amatörradio utan tvärt om de blir avvisade.

Ja som sagt en del nya och gamla riggar har kommit och försvunnit i min ägo. Provar mig fram vad som funkar bäst i min hobby. Vad jag trivs med. Tack o hej!
Permalänk till denna artikel: http://www.sa5lkc.se/radioaktivitet/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Bertil Lindgren

  Stå på dig. Jag har med mitt nyvakna radiointresse oxå upplevt att vissa amatörer är ganska otrevliga. Lämnade ett forum på fb eftersom jag inte gillade stilen där. Kör just nu 27 och 69 ska läsa in certet är tanken men ska ju hinna jobba och bygga antenner oxå…

  Konstigt träffar många kul gubbar på radion son har ett cert i fickan utan att bi dryga för det.

  Nåväl, ha det gott och kör på med dina tester.

  /b

 2. Ingvar Hultqvist

  Stå på dig Jocke, dom gamla stötarna bidrar inget till utvecklingen och hämmar bara nyfikenheten. Önskar sm5flt

 3. Lasse SM0FDO

  Kör hårt Jocke… Jag är också en gammal stöt. Men dina experiment gläder att se, skulle själv inte orka hålla på så mycket.

 4. Thomas SM0WQT

  Jag tycker att du skall skita i dessa sura gamla skit gubbar som sitter i sin snickarbo och tror att dom är så jävla mycke bättre än alla andra Radioamatörer.

 5. SA6BET

  Skit I surgubbarna och kör ditt eget race! Stå på dig, det är du själv son utövar hobbyn ochillar det skall vara kul för dig. Finns mycket spännande att upptäcka i radiovärlden. Folk vet bäst, på min minsann… finns det alltid, bara skita i dem och stå på sig! 73 de SA6BET, Wille

 6. peter hellquist

  stå på dig mvh PRESIDENT1025 peter hellquist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

17 + 15 =

Translate »